Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο...


Είναι κρίμα τέτοιο απόσπασμα να είναι απλά σχόλιο σε άλλη δημοσίευση, γιαυτό και αποφάσισα να του δώσω μια τιμητική θέση ανάμεσα στις άλλες δημοσιεύσεις, να πάρει κι αυτό τη θέση που του αρμόζει...

"Α! Οι παλιές αγάπες πεθαίνουν. Πεθαίνουν και πάνε στον παράδεισο στολισμένες απ' την καλοσύνη της αγίας μνήμης που θέλει να ξεχνά κάθε πίκρα τους, κάθε ώρα κακιά. Οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο καθαγιασμένες, εξωραϊσμένες, καταξιωμένες μέσα σε σύννεφα νοσταλγίας που ακούραστα μνημονεύει τη δόξα τους και την ανεπανάληπτη ομορφιά τους.

Οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο και δεν ανασταίνονται πια. Πεθαίνουν μέσα στο ίδιο το σώμα που τις γέννησε, στο σώμα που, αργότερα, από φάτνη έμεινε τάφος ξερός. Τάφος με πολλές και διάφορες επιτύμβιες επιγραφές που, με τον καιρό, αλλάζουν και γίνονται όλο και περισσότερο γενναιόδωρες."

(Οι παλιές αγάπες πάνε στον Παράδεισο, Μ.Βαμβουνάκη, 1992)


7 σχόλια:

  1. Το έχω διαβάσει!
    Είναι τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα σας ευχαριστώ για την εγγραφή σας στο ιστολόγιο μου, το ιδιο θα κανω κι εγω
    δεκτες ανταλλαγες αναρτησεων με αναφορα στην πηγη το μπλοκ μας, παρακαλω
    δεκτα σχολιακια στις αναρτησεις
    σας ευχαριστω
    θα περιμενω απαντηση σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κι αυτό το βιβλίο μια παλιά αγάπη από μόνο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δελφινάκι μου, η απάντησή μου είναι προφανής. δε με πολυνοιάζουν τα διαδικαστικά, εμείς να είμαστε καλά, και να ανταλάσσουμε τις απόψεις μας μέσα απο αυτά τα μπλοκάκια. γιαυτό δεν ανακαλύφθηκαν κιόλας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kαλημέρα σας!Έχω δανειστεί κι εγώ κάτι από το μικρό πρίγκηπα (της γνωστής σε όλους μας ιστορίας του)για να δημιουργήσω το blog μου!Το blog το βρίσκω πολύ όμορφο αλλά και τη μουσική του φανταστική!Απλά σε ταξιδεύει...!Θα χαρώ πολύ αν δω στους αναγνώστες μου και εσάς...!Εγώ έγινα ήδη..!Έχω ξεκινήσει δειλά και απλά βάζω ό,τι βρίσκω ενδιαφέρον και την αγαπημένη μου μουσική!Κάποια ακούσματα μας είναι κοινά!Καλές γιορτές και καλή χρονιά να έχουμε όλοι μας με υγεία πάνω από όλα αλλά και πολύ υπομονή για όσα συμβαίνουν...!Ευχαριστώ!

    http://mina-rozsynnefo.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλώς ήρθες Μίνα στο μαγικό κόσμο του μικρού πρίγκηπα! καλές γιορτές και σε σένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή